Az Orrfolyás Vagy Orrfolyás Allergiás Kezelésének Módjai

Az Orrfolyás Vagy Orrfolyás Allergiás Kezelésének Módjai

Szenved tartós tüsszentés? Hideg vagy allergia okoz orrfolyást? Az orrfolyás az orr kiürítésének folyamata, a nyálkahártya felszabadulása az orrból. Orvosa valószínűleg a “orrfolyás” szót használja ennek az állapotnak a diagnosztizálására

Az orrfolyás a túlzott Orr-köpet eredménye, amely vizes orrváladékot okoz, amely az orrgödrökből vagy a torokból fut le. Általában az influenza vagy a hideg hibás, az orrfolyás pedig allergia következménye lehet. Számos módszer segít jobban érezni magát. Íme néhány okos módszer az orrfolyás megállítására.

Igyon sok folyadékot

Nátha

Igyon sok folyadékot, csirkehúslevest, hogy vékony a nyálka, és lehetővé teszi, hogy a csatorna gyorsabb az orr régióban. A forró tea vagy a tej pihentető és melegítő hatással is járhat.

Elég pihenés

Ha nem érzi jól magát, feltétlenül szükséges pihenni ahhoz, hogy a tested helyreálljon. Ezenkívül a pihenés segít az orr tisztításában.

A következő alkalommal, amikor szenved a fáradtság, stressz feszültség, pihenni, amíg jobban érzi magát.

Meleg tömörítést alkalmazzon

Vigyen fel egy meleg borogatást az orr és a homlok, és csökkentheti a nyomást, orrdugulás. Ha nincs nyomás, próbálja meg nedvesíteni a ruhát meleg vízzel, majd naponta többször alkalmazza az arcára. Ez segít csökkenteni az orrdugulást, megállítani az orrfolyást.

Használjon gőzt

A következő alkalommal, amikor orrdugulást, orrdugulást vagy orrfolyást tapasztal, próbáljon zuhanyozni, miközben a forró víz a kádban van. Belélegezheti a gőzt a forró vízből. A meleg (nem forró) gőz belélegzése segíthet csökkenteni az orrnyálkahártya irritációját, ezáltal megnyitva az elzáródást, csökkentve az orrdugulást és az orrfolyást.

Használjon párásítót

Használjon tiszta, hűvös permetet az orrnyálkahártya nedvességtartalmának növelésére. Ezzel a hidratálóval vagy spray-vel megtartja az orrlyukak nedvességét, a váladék pedig gyorsabban megszűnik. Más szavakkal, az orrfolyása gyorsabban ér véget.

Próbáljon orrspray vagy sóoldat orrcseppeket használni.

Segítségével sóoldat orr oldat vagy csepp három vagy négy alkalommal egy nap segíthet megállítani egy orrfolyás, könnyű légzés, valamint megszünteti elzáródás. A sóoldat segít az orr nyálkahártyáinak lágyításában.

Használjon megfelelő over-the-counter gyógyszereket.

A vény nélkül kapható gyógyszerek segítenek a tünetek enyhítésében. Bár ezek a termékek nem gyógyítják az orrfolyást, segítenek abban, hogy jobban érezze magát, amíg ez a folyamat leáll. A megfázás elleni gyógyszerek segítenek kiszáradni az orrjáratokat, megszabadulni az orrfolyástól.

Ha az orrfolyása allergia eredménye, próbálja meg a Sinex-et, hogy enyhítse az irritációt éjjel-nappal. És a tünetek a hideg és orrfolyás éjjel, próbálja NyQuil megfázás és influenza, amely segít megszáradni az orrát, és megnyugtatja a köhögés, így pihenni.

A közös hideg kezelése, valamint a légzés javítására vonatkozó tippek

Amikor az orr eldugul, gonorrhoea, szükség van, hogy lélegezni a szájon keresztül, amely hozzájárul a penetráció a patogén mikrobák, torokfájás . Íme néhány tipp az orrdugulás csökkentésére.

Fontos, hogy először meghatározzuk az orrdugulás okait annak érdekében, hogy meggyógyítsuk azt a feltételt, amellyel társul. Abban az esetben, ha ez az influenza következtében következett be, az orvos által előírt anti-influenza gyógyszerrel történő kezelés segít a nyálka kifolyásában, ezáltal eltávolítva az elzáródást és az elzáródást. Ezzel szemben, ha az állapotot allergiás reakció okozza, az antihisztaminok csökkenthetik ezeket a tüneteket.

Milyen egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre

Vannak speciális gyógyszerek is, amelyeket kifejezetten az orrdugulás enyhítésére terveztek, amelyek az orr belső bélésének véredényeinek szűkítésével járnak. Ezek a gyógyszerek enyhítik az elzáródást, de nem befolyásolják más tüneteket, például orrfolyást (megnövekedett nyálka). Azonban nem ajánlott több mint három napig egymás után használni, különben lehet egy “visszapattanó hatás”, amely súlyosbíthatja az irritációt. Számos farmakológiai ágensek ebben a csoportban, mint például oximetazolin, intranazális antihisztaminok, kortikoszteroidok. Ezeket a gyógyszereket reggel, lefekvés előtt kell bevenni . Nem ajánlott hosszú távú használatra.

Egyes ételek csökkenthetik az orrdugulást is, nem zavarják a tüneteket okozó állapot kezelésére használt egyéb gyógyszerek hatásait. Könnyen használható például sós tengervízzel, amely hatékonynak bizonyult az orrdugulás kezelésében mellékhatások nélkül, így terhes nők, sőt gyermekek is használhatják szoptatás alatt .

Sóoldat tengervíz, amely általában értékesítik, mint a spray, hidratálja és tisztítsa meg az orrnyálkahártya, csökkenti a gyulladást, enyhíti a szárazság és égő, és elősegíti a mentesítés orrváladék, amely lehetővé teszi a beteg lélegezni rendesen.

Az orr belsejében lévő idegen test esetében orvosi szakembernek kell eltávolítania, ezért kívánatos, hogy otolaryngológus vagy gyermekorvos legyen, ha az áldozat gyermek.

Tippek az orrdugulás megelőzésére és enyhítésére, valamint a gonorrhoea megszabadulására

Íme néhány más intézkedés, amelyet megtehetsz, hogy segítsen jobban lélegezni

  • Alvás közben tegye a fejét nem vízszintes helyzetbe, hanem olyan helyzetbe, amely lehetővé teszi, hogy a fejét kissé felemelje (párnák segítségével).
  • Tavaszi pollen vagy por által okozott allergiás felhalmozódás esetén. Szükség esetén használjon maszkot, különösen az utcán sétálva, előzetesen alkalmazzon dekongesztánsokat és antihisztaminokat.
  • Javasoljuk, hogy igyon sok folyadékot a kiszáradás elkerülése érdekében.
  • Csökkentse a szárazságot azon a helyen, ahol van (különösen a hálószobában) párásítóval.
  • Próbálja meg belélegezni az eukaliptusz füstöket, különösen lefekvés előtt.
  • Ne dohányozzon, és ha igen, abba kell hagynia a dohányzást, mert negatívan befolyásolja a légzőrendszert, és nem szabad olyan helyeken tartózkodnia, ahol dohányosok vannak.
  • Kerülje az érintkezést olyan anyagokkal, amelyek irritálhatják az orrát (például kedvtelésből tartott szőr, por, erős szagú termékek …).
  • Gyakran mosson kezet

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük